Wij kunnen op door u aangeleverde of bij ons aangeschafte materialen borduren en bedrukken. Indien u zelf materiaal aanlevert, wordt het altijd eerst beoordeeld. Wij overleggen aan de hand van het materiaal met u wat de beste optie is qua techniek. Hieronder leest u meer over de verschillende technieken die wij aanbieden:

Borduring

Een borduring is een traditionele vorm van de veredeling van kleding. Een borduring geeft een nette en professionele afwerking en wordt daarom vaak gebruikt op bedrijfskleding. Deze vorm van veredeling gaat het langst mee en zal in veel gevallen nog mooi zijn als het kledingstuk afgedragen is. Gezien wij het borduurpatroon voor de borduring zelf maken kunnen wij de uitstraling van het borduursel bepalen. Door het gebruik van verschillende soort- en looprichtingen en het gebruik van een (indien gewenst) 3D-opvulling.

Bedrukking

Binnen de techniek ‘bedrukken’ hebben wij drie verschillende opties, namelijk een Flex-, Flock- of Full Color-bedrukking. Deze bedrukking is op alle mogelijke materialen aan te brengen, m.u.v. fleece en badstof. Het verschil kun u hieronder zien:

Flex-bedrukking – Bij een Flex-bedrukking wordt er een klein laagje verf met lijm aangebracht op de kleding. Hierdoor heeft de bedrukking een gladde afwerking. Deze techniek is mogelijk in een beperkt aantal kleuren tegelijk. Heeft u een logo of naam in één tot drie kleuren? Dan bevelen wij u deze techniek aan.

Flock-bedrukking – De Flock-bedrukking heeft bijna dezelfde eigenschappen als de Flex-bedrukking. Het enige verschil is dat deze aan de bovenkant een zachte afwerking heeft. Dit komt door de verwerking van textielvezels.

Full Color-bedrukking – De derde techniek, de Full Color-bedrukking, werkt heel anders. Deze is alleen mogelijk bij licht gekleurde stoffen met een hoog percentage polyester. Op een hele hoge temperatuur openen zich de vezels van de stof en laten de verf naar binnen. Koelt de stof met de verf weer af tot kamertemperatuur, dan sluiten de vezels en zit de verf in de stof. Deze techniek wordt ook wel sublimatie genoemd. Bij deze techniek zijn alle kleuren in een onbeperkt aantal mogelijk.