Hoe de producten en materialen worden geproduceerd is steeds belangrijker aan het worden. Ook wij houden ons hier actief mee bezig. Hierbij hebben we voor onze kleding de keuze gemaakt voor Hakro, een duits familiebedrijf dat zich erg bezighoudt met sociale inclusiviteit en duurzaamheid binnen de productieketen. Meer weten? Bezoek de website van Hakro of bekijk het rapport.

Ook binnen onze eigen productieketen vinden wij het belangrijk om zo duurzaam mogelijk bezig te zijn. Dit houdt in dat de producten en materialen die wij gebruiken allemaal voldoen aan certificeringen. Daarnaast vinden wij het belangrijk om zo transparant mogelijk te werk te gaan, zodat u kunt zien hoe wij er momenteel voor staan én welke stappen wij gaan nemen om nog verder onze productieketen te verduurzamen.

100% van onze kleding en materialen hebben een STANDAARD 100 OEKO-TEX® certificering. Daarnaast heeft een deel van de kleding een aanvullend GOTS certificaat.

We scheiden ons afval tot op de draad. Zodat we zo veel mogelijk materiaal kunnen hergebruiken.

De verpakkingen die wij gebruiken zijn veelal van de klant zelf óf wij hergebruiken een doos van onze leverancier. Mocht het echt nodig zijn, krijgen onze klanten hun product in een herbruikbare linnen tas.

Wat zijn de uitdagingen die we de aankomende tijd aangaan? Wij zetten ons in om in 2030 voor 80% aan GOTS gecertificeerde kleding te leveren. Daarnaast willen wij voor 100% van het gescheiden afval een doel van hergebruik hebben gevonden. Ook willen wij ons inzetten om zo veel mogelijk verpakkingsarm onze materialen en producten in te kopen bij onze leveranciers.

Vragen over dit onderwerp? Kom gerust lang in de winkel of neem hier contact met ons op.